השירות הפסיכולוגי-חינוכי באורנית   
 
                                                                                                                                                                            
צוות השירות הפסיכולוגי:

נירה ציפין- פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה.
מנהלת השירות הפסיכולוגי  
תחומי אחריות בשפ"ח: ניהול צוות, ועדות זכאות ואפיון וליווי מסגרות (תיכון אורט, גן יסמין, גן דולב וגן צבעוני). 


קארין רוזינקוביץ - מזכירת השפ"ח ורכזת ועדות ע"פ חוק. 
טלפון : 03-9160120 
כתובת אי מייל [email protected] 

גל סגל – מלווה את: בית ספר שחקים, גן לוטם, גן בושמת, גן לילך, גן רותם וגן חצב, בנוסף רכזת מתמחים ומדריכת צוות הפסיכולוגיות.
ישראלה נוף – מלווה את: בית ספר גוונים, גן תאנה, גן דקל וגן אלה. 
קורל בוכמן- מלווה את:  גן ורד, גן נרקיס, גן שקד, גן חרצית וגן רימון. 
שירן אורן- מלווה את: בית ספר יובלים, גן סחלב, גן כלנית, גן נורית וגן סביון. 

מיקום: רחוב הסביון 2–במתחם "אורנים" (סולי לשעבר).

שעות קבלת קהל במזכירות (חן): שני- חמישי, בין השעות 8:00-15:00.

מייל ליצירת קשר: [email protected]                             
(מומלץ להשאיר הודעה עם מספר טלפון זמין ובאיזו מסגרת חינוכית בישוב לומד הילד).

טלפון ליצירת קשר: 03-9160120

כתובת: מועצה מקומית אורנית ד.נ אפריים, 4481300.

טפסים:
ויתור סודיות- מידע פסיכולוגי
אישור תצפית לפסיכולוג הגן
אישור תצפית ושיחה לפסיכולוג ביה"ס
בקשה לקבלת מידע במייל

השירות הפסיכולוגי-חינוכי הינו גוף מקצועי הנותן שירות פסיכולוגי לתלמידי הרשות ולמסגרות ההשתייכות שלהם, קרי, מסגרות החינוך, המשפחה והקהילה. השפ"ח עובד בהתאם למדיניות שפ"י (שירות פסיכולוגי ייעוצי) במשרד החינוך כפי שמופיעה בחוזר מנכ"ל משרד החינוך: "מתווה השירות הפסיכולוגי" 3.7-61 מה- 1.10.2010.
מטרת השירות לסייע לרווחתם, להתפתחותם ולהסתגלותם של הילדים במסגרות החיים השונות (משפחה, בית הספר והקהילה), ולעזור למסגרות אלו ביצירת התנאים המיטביים הדרושים להתפתחות תקינה.
פסיכולוגים מטעם השפ"ח מלווים את הצוותים החינוכיים בגני הילדים ובתי הספר היסודיים. בכל אחת מהמסגרות נותנים הפסיכולוגים מענה לצרכי הצוות, התלמידים ומשפחותיהם. כמו כן, השירות הפסיכולוגי מהווה גורם חשוב בוועדות מתוקף חוק (ועדות זכאות ואפיון וועדות רב מקצועיות) ומלווה את הילדים בעלי הצרכים המיוחדים בשילובם במסגרות חינוך מיוחד חוץ יישוביות.
עבודת השירות הפסיכולוגי מתמקדת בשלושה תחומים:
עבודה במערכות החינוכיות השונות, תהליכי הערכה ואבחון וטיפול פסיכולוגי. 

עבודה במערכת החינוכית

הפסיכולוג החינוכי עוסק במתן הדרכה, ייעוץ וליווי לצוותים החינוכיים בכל הנוגע לאופן טיפולם בתלמידים לשם קידום, הכלה ורווחה נפשית. לצורך כך הפסיכולוג משתתף בפורומים בין-מקצועיים במערכת החינוך, עוסק במתן הדרכה ויעוץ למנהלים ולצוותים חינוכיים בהיבט מערכתי/ארגוני, משתתף בהתמודדות עם מקרי חירום משבריים ומתמשכים, שותף לחשיבה בצוותים רשותיים וועדות על פי חוק (רב מקצועיות, זכאות, שיבוץ, החלטה), ומעביר סדנאות לצוותים ולהורים בקהילה.

תהליכי הערכה ואבחון

מטרת תהליכי ההערכה והאבחון הפסיכולוגי לענות על שאלה, לאפשר הבנה טובה יותר של הילד ולבנות תכנית טיפולית. קשייו של הילד עשויים לנבוע מקשיים על רקע פיסיולוגי (קשב וריכוז, תקשורת, ראייה, שמיעה, מוטוריקה, תחושה וכד`), על רקע קוגניטיבי (אינטליגנציה, לקויות למידה), על רקע רגשי, או על רקע סביבתי-חינוכי. האבחון מתמקד בחיפוש מקורות הקושי, ובאיתור מוקדי הכוחות לצורך בניית תכנית טיפולית מתאימה.
תהליך הערכה הינו שם כולל לתהליכי אבחון פורמאליים וכן לתהליכים התרשמותיים, פחות מובנים, שבהם בוחר הפסיכולוג את כלי ההערכה. תהליך האבחון הינו מעמיק ומורכב ומחויב לבטרייה פורמאלית. האבחון כולל איסוף שיטתי של מידע מבית הספר וההורים עוד לפני המפגש עם הילד. במהלך האבחון הילד מתבקש לבצע משימות חשיבה ומשימות פתוחות- השלכתיות, לצייר, להעתיק,. כמו כן, מתבצעת הערכה והתרשמות מהתנהגותו ומטיב הקשר שהוא יוצר. על סמך כלל המידע נעשית אינטגרציה של חומר רב והסקת מסקנות. מסקנות האבחון מאפשרות הבנה טובה יותר לקשייו של הילד והדגשת כוחותיו, ובכך מאפשרות לסביבה הקרובה להיענות אל הילד באופן מותאם יותר לצרכיו. הדבר מהווה בסיס להתערבויות טיפוליות בהמשך, כמו גם מצע לעבודה במערכת החינוכית.

אלו ילדים זכאים לעבור תהליך הערכה בשירות הפסיכולוגי?

הערכות ואבחונים נעשים עפ"י סדר קדימויות הנקבע ע"י הצוות החינוכי בשיתוף עם הפסיכולוג. הפסיכולוג מפעיל שיקול דעת על מנת להחליט באילו כלים להשתמש בתהליך ההערכה.
פניות לאבחונים והערכות נעשות לרוב ביוזמת המסגרת החינוכית בשיתוף ההורים ופסיכולוגית המסגרת. אפשרות השירות הפסיכולוגי לבצע תהליכי הערכה ואבחון תלויה באיוש התקן הניתן ע"י שפ"י ומספר הפסיכולוגים המועסקים.

התערבויות טיפוליות

עבודתו הטיפולית של הפסיכולוג ממוקדת בקשיים הרגשיים-התנהגותיים. המפגש הטיפולי מאפשר מרחב לעיבוד וארגון תהליכים, רגשות ויחסים במטרה לשפר הרגשה ותפקוד ולהפחית סימפטומים. ישנם סוגים שונים של התערבויות טיפוליות, לעיתים העבודה הטיפולית תהיה עם הילד ישירות ולעיתים באמצעות הוריו. בהתאם לשיקול הדעת המקצועי של הפסיכולוגית.


כיצד ניתן לקבל מענה ייעוצי/טיפולי במסגרת השירות הפסיכולוגי?

פניות להתערבויות טיפוליות נעשות לרוב ביוזמת המסגרת החינוכית בשיתוף ההורים ופסיכולוגית המסגרת. הורים יכולים לפנות גם ישירות לשירות הפסיכולוגי על מנת לקבל יעוץ והדרכה תוך שמירה על חיסיון מלא של פנייתם. אפשרות השירות הפסיכולוגי לבצע התערבויות טיפוליות תלויה באיוש התקן הניתן ע"י שפ"י ומספר הפסיכולוגים המועסקים בשפ"ח.

לשירותכם תמיד,
צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי אורנית.